U16 kadet lány – Vállalható vereség Pasaréten

Majdnem sikerült a bravúr, kadet lányaink idegenben szenvedtek 4 pontos vereséget a csoportelsőtől!
U16-os Leány Országos Rájátszás – 4. mérkőzés
2021.03.21. 18:00 – 1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.

Vasas/B – Kiss Lenke KA/A

49 – 45

(14-6; 16-11; 7-16; 12-12)

Sárközi Flóra 15/9 (9/4), Glatz Bodza 10 (-), Kovács Fanni 6 (-), Vigh Teodóra 4 (3/2), Szarvas Panni 4 (-), Tóth Emese 4 (-), Gönczy Kitti 2 (-), Sütő Emese 0 (-), Bertók Viola 0 (-), Konda Brigitta (NLP), Pankucsi Eszter (NLP), Magyar Bianka (NLP)

Öt héttel ezelőtt volt utoljára kadet mérkőzésünk, akkor pont a Vasas csapata mosta fel velünk a padlót (44-85), így nagyon kíváncsi voltam, hogy az ott szerzett kellemetlen emlékek és az utóbbi hetek viszontagságai miként fognak visszatükröződni a mai teljesítményünkön. A hazaiak 10-0-al kezdtek, amin már meg sem lepődtem, mert valahogy ez nálunk bevett forgatókönyv a Pasarétiek ellen. A negyed közepére sikerült magunkra találnunk, és bár a támadásunkban nem sok kreativitás szorult, szerencsére a védekezésben megtaláltuk ellenfelünk magas embereinek semlegesítését a szoros, agresszív megelőzéssel. A félidei pihenésre úgy mehettünk, hogy a védekezést innen kell folytatni, de a támadó térfélen muszáj lesz valami pluszt beletenni, mert úgy nehéz lesz átvenni a vezetést, ha mindent mellédobunk. A fordulás után a lányoknál végre áttört a gát, mert a továbbra is hatékony védő munkánk mellé, most már pontokat is szereztünk, így a negyed végére belátható közelségbe kerültünk. Az utolsó etapban folytatni tudtuk a megkezdett felzárkózást, sőt három perccel a vége előtt már a vezetést is sikerült átvennünk, így innentől kezdve nem volt kérdés, hogy az a csapat nyer, aki kevesebbet hibázik. Sajnos két nagyon rossz időben eladott labda és egy elmaradt védekezés a mi sorsunkat pecsételte meg, így elmaradt a hatalmas meglepetés, hogy a csoportelsőt az ő pályájukon kapjuk el.

Ha valaki azt mondja nekem a múltkori negyvenes zakó után, hogy 50 pont alatt tartva ezt a csapatot akár a győzelemre is lesz esélyünk, akkor minden optimizmusom ellenére azért kérdően tekintettem volna az illetőre. A két csapat egyaránt a másik hibájából élt, hiszen a dobószázalékot se a Vasas, se mi nem tehettük ki az ablakba ezen a napon (26-26%). Nem sok kellett volna a győzelemhez, de egy ilyen eredménybe mindenképp lehet és kell is kapaszkodni, mert most következik a szezon jelenlegi szakaszának legfontosabb mérkőzése Debrecenben.

Pajor Dávid vezetőedző

Leave a Reply