KÉPZÉSI RENDSZER

A képzés alapja a bázisiskolai rendszer,

melyet a Kiss Lenke Kosársuli alakulása óta folyamatosan szélesít. A Budapesten és a budapest-környéki bázisokon az előkészítő csoportokban az elsődleges cél a sportolás megszerettetése, a kosárlabdázás alapjainak megtanítása. Ezeknek a gyerekeknek a versenyzésre a havonta megrendezendő házibajnokságok keretében van lehetőségük, amelyek a Kosársuliban nagyon fontosnak tartott családias légkör erősítését is szolgálják, ugyanakkor részei a magas színvonalú szakmai program megvalósításának.

A tehetséges és versenyzéshez kedvet érző játékosok a Kosársuli Kenguru-csapatába kerülhetnek be, a kiválasztás a házibajnokságok mérkőzései során nyújtott teljesítmény, a bázisiskolai edzővel történt konzultáció és korosztályos kiválasztó program felmérései alapján történik.

Az utánpótlás-nevelés kulcsfontosságú része a versenyeztetés: az Egyesület majdnem minden évben az amatőr bajnokságok legtöbbjében legalább egy csapattal képviselteti magát budapesti vagy országos szinten, ezen kívül az érintett korosztályokat magyar és nemzetközi tornákra is benevezzük. A versenyző csapatokban minden igazolt játékos számára versenyzési lehetőséget biztosítunk.

Az Egyesületben az utánpótlás-nevelés kidolgozott szakmai program és éves munkaterv alapján történik.  A versenyeztetési szezonon kívül napközis rendszerű három hetes dobótábort valamint a nyári edzőtáborokat szervezünk a játékosok számára, melyekben a munka ugyanolyan szigorú szakmai kritériumoknak megfelelően zajlik, mint a tanév során.

Az utánpótlás-nevelési és fejlesztési koncepció megvalósításának záloga az Egyesület szakképzett edzői gárdája.  A szakmai munka folyamatos értékelése és a szakmai tapasztalatcsere érdekében havonta edzői értekezletet tartunk, mely az együttműködés hatékonyságát is segíti.