BASKIN -Média

A budapesti székhelyű Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia és a búcsi Katona Mihály Alapiskola közös szervezésében került sor a baskin sportágat bemutató workshopra! - írja a hirnavigator.hu

Baskin: sport mindenkinek határok nélkül

A premiumlap.hu kiválóan összefoglalta az új inkluzív sportág lényegét!

Kevesen tudják még, hogy mi az a BASKIN

A sportmenu.hu mutatta be projektünket!

Baskin: sport határok nélkül mindenkinek

Kiss Lenke 328-szoros válogatott kosaras és Molnár Károly a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia alelnöke a Life TV, Ébredj velünk műsorában mesélt a Baskinról, ahol ép és sérült emberek sportolnak együtt.

Ismerd meg a baskint: együtt kosaraznak az ép és a sérült sportolók!

Kiss Lenke: Kiráz a hideg, ha meghallom a bojkott szót a sportban!

Egyesületünk elnöke a Csisztu Zsuzsának adott interjúban a háborús események sportra gyakorolt hatása mellett a Baskin integratív jellegéről és szellemiségéről is beszélt!

Ilyen még nem volt! I. Baskin Nemzetközi Torna

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szakmai támogatásával valósul meg a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia által szervezett – Baskin sport határok nélkül mindenkinek – Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program.

Megjelenés a MAGYAR7 hetilapban!

Baskinnal a fogyatékkal élő gyermekekért című cikkében Nagy-Miskó Ildikó írt nagyszerű anyagot a Búcson rendezett Workshopunkról!
A Felvidék.ma oldalon Miriák Ferenc írt rendezvényünkről!

BASKIN WORKSHOP

Az új sportág bemutatása során számtalan boldog pillanatot szereztünk a résztvevő gyerekeknek és pedagógusaiknak! Színvonalas és szakmailag kifogástalan előadásokkal igyekeztünk felkelteni mindenki érdeklősét.

MAGYAR SPORT – ALMANACH 2021

Az évente megjelenő Magyar Sport Almanach 2021-es kiadása – “egy olyan kötet, amely kiemelt minőségben és részletességben foglalkozik a magyar sport történéseivel és tematikusan mutatja be a magyar sportéletet. Nem kis feladatra vállalkozik és nyújt összefoglaló áttekintést az elmúlt évek történéseiről, az egyesületek, szövetségek, iskolák és klubok önálló megjelenése mellett, vállalja a magyar sportélet intézményeinek általános ismertetését is. 

A magyar sportélet csak úgy, mint az egész világ sportélete egy nehéz időszakon ment keresztül a 2020-as esztendőben. A hathatós intézkedéseknek, sportolóink és sportszakembereink fegyelmezett  magatartásának köszönhetően azonban mégis van mire emlékeznünk és van mivel megtölteni a kötet lapjait.” – írja a könyv  előszavában Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

 

A kiadvány 96. és 97. oldalán foglalkozik a Baskin sportággal!

 

Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége – Fodisz (facebook és weboldala) 

2021. december 21.

A mai napon Együttműködési megállapodást írt alá a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége. A kooperáció keretében a FODISZ inkluzív szakágába felvette a Baskin sportágat. Cél Magyarországon még kevésbé ismert sportág népszerűsítése az ép és fogyatékossággal élő diákok körében és az integrált sportág bevezetése a diák- és szabadidősportba.

Az aláírók felek az Akadémia részéről: Kiss Lenke elnök, a FODISZ részéről: Szabó László elnök voltak. Az eseményen és szakmai megbeszélésen részt vett Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke és Rosta Balázs, az Akadémia Férfi-szakág vezetője is.

FODISZ – Több, mint sport!