U16 kadet lány – Keresztjáték a “B” döntőért – 2. felvonás

U16-os Leány Keresztjáték – 2. mérkőzés
2021.04.25. 12:00 – Benkő István Református Iskola

KLKA/A – Bajai NKK

74 – 69

(21-20, 17-18, 13-11, 15-8, 8-12)

Pontszerzők: Kovács Fanni 26/3 (6/3), Szarvas Panni 16/3 (4/3), Vágó Panni 13/3 (2/2), Sárközi Flóra 6/6 (-), Vigh Teodóra 6 (2/2), Glatz Bodza 5/3 (-), Gönczy Kitti 2 (-), Tóth Emese 0, Bertók Viola 0 (-), Sütő Emese (NLP), Pankucsi Eszter (NLP), Konda Brigitta (NLP),

A szezon legfontosabb mérkőzésére készültünk a „B” döntőbe jutásért, de ehhez a múlt heti 9 pontos vereség miatt legalább 10 ponttal kellett, hogy nyerjünk. Nem volt mit taktikázni, minden egy lapra kellett, hogy feltegyünk. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, sajnos továbbra is sokszor elcsúsztunk védekezésben, így több olyan kosarat kaptunk, ami elkerülhető lehetett volna jobb koncentráció mellett. A második etap közepén sikerült először feljebb kapcsolni, ebben az időszakban nagyon egyben volt a védekezésünk, támadásban pedig türelmesen, okosan játszottunk. A hetedik percre léptük át a lélektani határt (38-27), ekkor azonban érthetetlenül megint szétestünk, és három perc alatt egalizált ellenfelünk a félidőre (38-38). A szünetben megbeszéltük, hogy újra fel kell, hogy építsük azt, amit egyszer már sikerült, ez azonban a harmadik negyed első felében nagyon nem jött össze (40-47), az időkérés viszont jót tett a csapatnak, így a negyed végére sikerült magunkhoz ragadni a vezetést (51-49). Az utolsó periódus kiegyenlített játékot hozott, úgy tűnt, nem lehet meg a közte 10, de ekkor a hatodik percben valami átkapcsolt a lányokban, és hatalmas energiát beleadva repesztettek egy 8-0-át (66-56), ami ismét azt jelentette, hogy nekünk áll a zászló. Az izgalom, a téthelyzet és a fáradtság számlájára tudom írni, hogy sajnos az utolsó egy percet nem tudtuk jól menedzselni (2 eladott labda, rossz ütemben elvállalt dobások), ráadásul a Baja büntetőhöz jutott, amiből egyet értékesített. Nekünk még három ziccer lehetőségünk volt behúzni a győzelmet, de sajnos még Fortuna sem állt mellénk. Jöhetett a hosszabbítás, ahol már a koncentrációnk és a döntéshozatalunk sem volt igazán a helyén, így bár egy nagyon szép győzelmet arattunk, sajnos 5 ponttal lecsúsztunk a legjobb 16-ba jutásról.

Elképesztő mérkőzés volt, nagy élmény volt edzőként megélni. Le a kalappal a Csapat előtt, mert még felnőtt szinten sem egyszerű úgy játszani, hogy a győzelem mellett fél szemmel mindig az eredményjelzőt kelljen figyelni a pontkülönbség miatt. Hullámvölgyek és hullámhegyek tarkították ezt a találkozót, de amennyire megérdemeltük volna a győzelmet, ugyanúgy tudok őszintén gratulálni a Bajának is, akik nagyon szépen és harcosan játszottak. A két csapat megmutatta egymásnak, hogy sosem szabad feladni. Érthető módon most szomorúak és csalódottak vagyunk, de még nincs vége a szezonnak, mert a BEAC serdülő csapatával kell játszanunk a 17. helyért, így ehhez kell megtalálnunk a kellő motivációt az edzéseken.
Lányok, nagyon büszke vagyok Rátok!

Pajor Dávid vezetőedző

 

Leave a Reply