U14 serdülő fiú – Utolsó tornájukat játszották serdülőink

U14-es Fiú Országos Főtábla VI. forduló

2021.04.17-18

HELYSZÍN: PÉCS

KISS LENKE KA/A – GYŐRI KC/A

95 – 87

(20-23, 29-18, 16-22, 30-24)

Ezen a hétvégén a célunk nem más volt, mint megnyerni mind a három mérkőzést. A három csapat közül Győr tűnt a legerősebbnek. Ennek megfelelően készültünk az első mérkőzésre.

Ez a hosszú út sajnos visszaköszönt a mérkőzés elején a védekezésünkben. Sok hibával játszottunk, de úgy gondolom a mai győzelmet a csapat számára a második ötös hozta meg. Az ő akaratuk és védekezésük tudta a csapatot átlendíteni a holtponton. Ezt leszámítva számomra elfogadhatatlan az, hogy hiába vezetünk másfél perccel a mérkőzés vége előtt, ha olyan kinti dobásokat engedünk az ellenfélnek, ami akár meg is tudja fordítani az adott mérkőzést. Nagy szerencsék volt, hogy nem egy- két pontos mérkőzést játszottunk.

VASAS AKADÉMIA/B – KISS LENKE KA/A

52 – 58

(10-19, 10-16, 18-13, 14-10)

A négy csapat közül a Vasas volt a legfiatalabb szerkezetű. Tudtuk, hogy alacsony játékosaik vannak, ellenben gyors és agresszív védekezés jellemzi őket.
Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen a második félidőre egy 15 pontos előnnyel indultunk neki. Sajnos a vízválasztó harmadik negyed nem nekünk kedvezett. Ahogy teltek a percek úgy kezdtünk belekényelmesedni a mérkőzésbe. Nem érdemlünk dicséretet, mert ezt a meccset csak papíron sikerült megnyerni. Szeretnék gratulálni a Vasas csapatának, mert ma ők akarták jobban ezt a mérkőzést.

KISS LENKE KA/A – NKA PÉCS/B

54 – 95

(13-25, 6-25, 23-19, 12-26)

Két győzelemmel a markunkban indultunk neki a szezon utolsó mérkőzésének. Nem volt kérdés, hogy 3 nyert mérkőzéssel szeretnék lezárni ezt a hétvégi fordulót.

Egy ilyen mérkőzés után nehéz bármit is mondani. Úgy gondolom ez a hozzáállás, amit ma képviseltünk elfogadhatatlan. Túlságosan nagy volt az önbizalmunk, hogy mi ma biztosan nyerni fogunk. 95 kapott pont az rengeteg, de talán a 38 eladott labda és 4 gólpassz kellően tükrözi a mai teljesítményünket. Akaratunk a nullával volt egyenlő. Amíg nem tanulunk meg CSAPATKÉNT együtt játszani és bízni a másikban, addig saját magunkat hozzuk nehéz helyzetbe.

Kövér Krisztián vezetőedző

Leave a Reply