U16 kadet lány – Helyosztó 1. mérkőzés

U16-os Leány Helyosztó – 1. mérkőzés
2021.05.05. 15:00
1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 7/1.

BEAC Újbuda KA/B – KLKA/A

58 – 54

(15-13, 22-9, 7-18, 14-14)

Pontszerzők: Szarvas Panni 17/3 (4/4), Kovács Fanni 12 (-), Kovács Fanni 9 (4/1), Vágó Anna 8 (8/4), Vigh Teodóra 4 (-), Glatz Bodza 4 (-), Sárközi Flóra 3 (2/1), Gönczy Kitti 3 (2/1), Tóth Emese 2 (-), Sütő Emese 1 (2/1), Bertók Viola 0 (2/0), Konda Brigitta (NLP), Magyar Bianka (NLP)

A 17. helyezés megszerzéséért kezdtük meg az újabb keresztjátékot, ezúttal a BEAC serdülő lendületes, országos 8-ba jutott csapata ellen. Lendületes, gyorsan induló csapatról lévén szó, arra kértem lányaimat, hogy próbáljuk meg elkerülni a gyors indításokat, e mellett pedig használjuk ki magassági előnyünket a palánkok alatt. Az első három perc megmutatta, hogy ez nagyon nem jött össze (9-2-vel indítottak a hazaiak), de aztán fokozatosan sikerült megtalálnunk a rést a védelem falán, így többször jutottunk el a gyűrűig, és sok faultot is tudtunk kiharcolni. Ami a bajai idegenbeli mérkőzéshez hasonlóan botrányossá sikeredett, az a közeli dobások „befejezése”: nagyjából 12 pontot hagytunk így a zsákban. A ránk jellemző rövidzárlat ezúttal a második negyedben fejtette ki áldásos hatásait, fejben teljesen szétestünk, gyakorlatilag bárki került a pályára, mintha egy másik rendezvényen lett volna. Megváltásként jött a félidei szünet. Bíztam benne, hogy még ilyen hátrányban is van keresni valónk (37-22), de amikor a térfél cserét követően rögtön két indításos ziccert kaptunk, akkor úgy éreztem, elértük a mélypontot (41-22). Hogy a beszámoló ne itt fejeződjön be, csapatom ebben a szezonban már sokadszorra ismét át tudta magában forgatni azt a bizonyos kapcsolót és a következő tizenegy percben – elképzelni sem tudom, honnan szerezve mentális és fizikai erőt – egy 32-11-es időszakot produkálva a 38. percre 54-52-re átvette a vezetést. A támadások továbbra is döcögtek, rengeteg ziccert hagytunk ki, de a védekezés az elit kategóriát súrolta. Reméltem, hogy ezúttal bírni fogjuk az utolsó 1-2 percet, de sajnos ismét olyan hibákat vétettünk egymás után, amelyekkel magunkat vertük meg.

Ha nincs az a második negyed. Ha nem hagyunk ki 46 közeli dobást. Ha végre mindenki megértené, hogy mit jelent a jó védekezés, és miért lehet arra mindig építeni. Sok a ha, de kevés a 4 pont hátrány, amivel várjuk a visszavágót. Ma ismét bebizonyítottuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit hiszünk magunkról, így tényleg minden csak rajtunk múlik!

Pajor Dávid vezetőedző

   

Leave a Reply