U16 kadet lány – Keresztjáték a “B” döntőért – 1. felvonás

U16-os Leány Keresztjáték – 1. mérkőzés
2021.04.18. 16:00 – 6500 Baja, Szegedi utca 2.

Bajai NKK – KLKA/A

62 – 53

(13-16, 15-7, 12-18, 22-12)

Pontszerzők: Glatz Bodza 16/3 (2/1), Szarvas Panni 12 (8/4), Kovács Fanni 9 (4/1), Sárközi Flóra 6 (4/2), Vigh Teodóra 4 (-),Gönczy Kitti 4 (-), Sütő Emese 2 (-), Tóth Emese 0, Vágó Panni 0 (-), Bertók Viola (NLP), Pankucsi Eszter (NLP), Konda Brigitta (NLP)

A Keresztjáték első mérkőzését idegenben kezdtük, így az utazás, a sokak számára ismeretlen pálya, és a tét izgalma mind-mind fontos faktornak számított. A feszültség érezhető volt a pályán, sok volt a hiba, és az    eredménytelen támadás, de mégis 7-2-re tudtunk „meglépni” az 5. percre, ami azt prognosztizálhatta, hogy sikerült levetnünk a stressz okozta terhet a vállunkról. Ellenfelünk természetesen nem hagyta magát, és keményen kihasználta harmatgyenge 1:1 elleni védekezésünket, ráadásul mi nem tudtuk növelni előnyünket, hiszen ajtó-ablak ziccerek tömkelegét hagytuk ki. A második negyedben teljesen leálltunk támadásban, így a Baja 5 pontos előnnyel mehetett a félidőre. A fordulást követően rögtön két kosarat kaptunk, de végre sikerült megtalálnunk a védekezésünket, és egy 18-5-ös rohanással sikerült visszavennünk a vezetést (41-37) és megtalálnunk a lendületet, amit viszont egy rossz védekezést követően kapott hárompontossal megtörtek a hazaiak a negyed végére. A törés a negyedik negyed elején is éreztette hatását, mert három percig megint nem tudtunk betalálni, és bár végig ott lihegtünk ellenfelünk nyakán, 4 pontnál közelebb már nem tudtunk feljebb kapaszkodni. Az utolsó percekben már mindennel és mindenkivel harcban álltunk, közben ellenfelünk sátrat vert a büntetővonalon, így végül 9 ponttal tudta behúzni a győzelmet.

Ma sajnos két vereséget szenvedtünk. Először is kikaptunk a hazai csapattól, akiknek jár a dicséret, másfelől mi vertük meg saját magunkat, mert olyan gyermeteg hibákat vétettünk, hogy hiába volt a gyeplő többször is a kezünkben, ha azt a legkritikusabb pillanatokban mindig elengedtük. Ezeket ki lehet javítani, de az egyéni felelősség elhárítása továbbra sem megengedett. Ma ez fájt a legjobban. Egy hetünk van helyretenni a dolgokat (főleg fejben!), a képlet pedig egyszerű: 10 ponttal kell nyernünk hazai pályán, és akkor irány a „B” döntő.

Pajor Dávid vezetőedző

Leave a Reply