U16 kadet lány – Tét nélküli mérkőzésen vereség Nyíregyházán

U16-os Leány Országos Rájátszás – 6. mérkőzés
2021.04.01. 15:00 – Nyíregyháza

Nyíregyházi Nyírsuli – KLKA/A

97 – 68

(27-21, 20-12, 26-18, 24-17)

Pontszerzők: Szarvas Panni 22/6 (4/2), Glatz Bodza 16 (4/2), Kovács Fanni 15 (2/1), Vigh Teodóra 4 (2/0), Konda Brigitta 4 (-), Sárközi Flóra 3 (1/1), Gönczy Kitti 2 (-), Vágó Anna 1 (2/1), Pankucsi Eszter 1 (2/1), Sütő Emese 0 (-), Tóth Emese 0 (-), Bertók Viola 0

Nem szeretem azt a frázist puffogtatni, hogy tét nélküli mérkőzésre érkeztünk, mert minden egyes alkalommal szeretek célokat felállítani a csapat elé. A mai nap feladata így az odavágón tapasztalt lelketlen játék kijavítása, védekezésben az ellenfél legjobbjának kikapcsolása, támadásban pedig a gyors labdajáratás, illetve labda nélküli mozgás volt. A Vasas elleni mérkőzésekhez hasonlóan megint beragadtunk az elején (12-2), így ismét percekig futhattunk az eredmény után. Az már az első percekben látszódott, hogy ellenfelünk legjobbja „lubickol” és sajnos a megelőző védekezésünk is csapni való, így befutásokból szétszedtek minket a hazaiak. Hogy mégsem lett teljes üzemzavar már az első negyedben, az a szemre is tetszetős támadásoknak volt köszönhető, amelyekből sorra szereztük az első és második szándékú ziccereket. A második negyedben abszolút partiba kerültünk, de sajnos egy-egy lemaradás a védekezésben és a lepattanóért való harc feladása nyírségieket nyugtathatta meg a félidőre. A térfélcserét követően gyakorlatilag ugyanaz maradt a forgatókönyv: sokszor eredményes támadás mellé reménytelen védekezés. Mintha két csapat lett volna a pályán, egy energiától kirobbanó támadósor és egy enervált, majd a másik megoldja mentalitású védősor. Nálunk mind a 12 játékos a pályára került, és mindenkinek több nagyon szép megmozdulása volt (ez is inkább támadásban), de sajnos az olló egyre inkább nyílt a két csapat között. A végén egy vállalható, de mégis némi bosszankodásra okot adó vereséget szenvedtünk. Ha a negyedeket külön vizsgáljuk, látható, hogy csupán 3-4 ziccernyi különbség volt mindegyik 10 percben!

Ezzel a mérkőzéssel befejeződött a rájátszás, és a 3. helyen végezve várjuk aktuális regionális ellenfelünket, hogy aztán még játszhassunk egy másik csapattal a végelszámolás előtt. A versenykiírás alapján a 13. helyért szállhatunk harcba a tavaszi szünet után, amiért szívből gratulálok a csapatnak!

Pajor Dávid vezetőedző

Leave a Reply