U18 junior lány – Budapest Női A csoportos idegenbeli siker

Előző mérkőzésünkön remek formában, nagy különbséggel tudtunk győzni! Soron következő ellenfelünkkel szemben, most szinte felkészülés nélkül és néhány játékosunkat nélkülözve tudtunk kiállni.
 
Budapest Női “A” csoportos mérkőzés
2021.03.30. 17:10
Tüskecsarnok B terem
 

ELTE BEAC – Kiss Lenke KA

39 – 63

(8-12, 6-16, 13-24, 12-11)

Tóth Fruzsina 2, Vályi-Nagy Dóra -, Keszte Sára 21,8/5, Bodnár Virág 8, Csiki Mónika -, Juhász Anna 10/6, Fatér Blanka 4, 2/2, Juhász Réka 10/3, 2/1, Berta Eszter -, Kertész Zsófia 8

Ezen a héten is több mérkőzést játszottunk idegenben. Az volt a legfontosabb, hogy a lányok higgadtan és koncentráltan álljanak hozzá a játékhoz. Ha nem sikerül egy dobás, ne rágódjanak rajta próbálkozzanak tovább. Ezen a mérkőzésen érezhető volt, hogy néhányan egy sikertelen kísérlet után, elbizonytalanodtak és nem vállalták fel a következő akciót kellő határozottsággal. Bíznia kell magában mindenkinek, akkor is, ha a körülmények és a forma nem tökéletes.
Ezen a mérkőzésen a zóna védekezést gyakoroltuk, és sokszor tényleg csak gyakorlás volt. A betörések védését, helyezkedést, kizárást még tudatosabban kell alkalmazni, akkor is, ha csak kiegészítő védekezésnek használjuk a zónát. Voltak szép megoldások, labdaszerzések is, amiből könnyű kosarakat szereztünk, ebből kell ilyenkor erőt meríteni, lendületet szerezni, ami ezen a meccsen csak elvétve sikerült.

Gratulálok az ellenfélnek, hisz bár csak hat játékosuk volt, harcosabbak voltak mint mi. Nálunk hiányzott egy kis plusz figyelem, ami nagyon remélem a következő mérkőzésünkön nem fog hiányozni!

Hajrá Kölökös!

Kovács Laura edző

Leave a Reply