U16 kadet lány – Győzelem Debrecenben

Pontszegény mérkőzésen aratott fontos idegenbeli sikert és szerezte meg ezzel csoportjában a harmadik pozíciót kadet lány csapatunk!
U16-os Leány Országos Rájátszás – 5. mérkőzés
2021.03.27. 14:00 – Debrecen

DEAC – KLKA/A

34 – 37

(10-12; 7-9; 8-12; 9-4)

Pontszerzők: Glatz Bodza 12/3 (1/1), Szarvas Panni 10/3 (2/1), Kovács Fanni 8 (2/2), Sárközi Flóra 4 (5/2), Gönczy Kitti 2 (-), Vigh Teodóra 1 (4/1), Sütő Emese 0 (-), Tóth Emese 0 (-), Vágó Panni (NLP), Bertók Viola 0 (NLP), Konda Brigitta (NLP)

A mai mérkőzés tétje a csoport 3. helyének megtartása volt, amihez már az 1 pontos győzelem is megfelelt. Természetesen nem akartuk ennyire kicentizni a dolgot, így teljes koncentráltságot kértem a csapattól. Az első percek megmutatták, hogy a védekezésünk összességében rendben van, és bár sokszor nagyon szépen járattuk a játékszert, és végre a labda nélküli helyezkedés is kezdett a helyére kerülni, sajnos nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, mert a gyűrűbe csak ad hoc jelleggel sikerült betalálnunk. A második negyedben már mindkét oldalon realizálódott, hogy az a csapat fog ma nyerni, aki 5-6 perc folyamatos jó játékkal képes előrukkolni, és bár továbbra is céltáblának használtuk a palánkot, a harmadik negyed közepére úgy tűnt, mi jövünk ki jól az adok-kapokból. A negyedik negyedet egy szép kosárral kezdtük, ekkor sikerült meglépnünk először 10 ponttal, de ezután 8 percig nem találtunk be, így ellenfelünk 1 pontra közelített meg minket. Mielőtt azonban teljesen úrrá lett volna a káosz a csapaton, egy sikeres ziccerrel és két jó védekezéssel sikerült megnyernünk ezt a kézilabda eredményt hozó mérkőzést.

Legyünk őszinték, szemet nem éppen kápráztató, idegtépő győzelem volt ez a mai. A védekezésben hiányoltam a tudatos kizárást és a lepattanót, valamint rendszeresen rossz ütemben futottunk ki az emberünkre, így sokszor egy leütéssel vertek meg minket. A támadásban többször szépen járt a labda, és végre mozogtunk is, de az edzésekből hiányzó dobások sajnos megbosszulták magukat, így hiába dobtuk el üres helyzetből a labdát, ha az legtöbbször kirepült a teremből. Összességében tehát fontos sikert arattunk, mert így a keresztjáték alapján mi kapjuk a Regionális Bajnokság 4. helyezett csapatát. Gratulálok!

Pajor Dávid vezetőedző

Leave a Reply