U16 kadet lány – Országos selejtező 2. kör

A második selejtezőt is sikerrel vette kadet csapatunk, így bejutott a főtáblára! Gratulálunk!
U16-os Leány Országos Selejtező 2. kör – 1. mérkőzés

Darazsak Sportakadémia/D – Kiss Lenke KA/A

51 – 89

(9-24, 19-12, 7-32, 16-21)

Kovács Fanni 23(2/1) Glatz Bodza 20(10/6) Szarvas Panni 16(5/2) Sárközi Flóra 9/3(8/2) Gönczy Kitti 8(-) Vigh Teodóra 6(-) Magyar Bianka 5(1/1) Konda Brigitta 2 (-) Bertók Viola 0(-) Gajdos Enikő 0(-) Pankucsi Eszter 0(-)

Nem volt izgalommentes a felkészülés, de a határozott célok felülírták a problémáinkat. Gyakorlatilag center nélkül vágtunk neki a Selejtező 2. körének, ahol az első mérkőzésen a serdülő soproni lányokkal csaptunk össze. Ellenfelünk szépen küzdött, de fizikai fölényünket kihasználva már az első negyedben szerettünk volna nagyobb előnyt kialakítani. Ez sikerült, de a második etapban megint előjött szokásos betegségünk, és gyakorlatilag elfelejtettünk kosárlabdázni. A félidőben megbeszéltük, hogy ezen a mérkőzésen elsősorban nem a győzelem a kérdés, hanem hogy milyen mentális állapotban készülhetünk az esti sorsdöntő meccsre.  A lányok ezt maximálisan elfogadták, és a harmadik negyedben az év talán eddigi legkoncentráltabb játékát mutatták be (32 pont, 1 eladott labda). A Darazsak nem adták fel, de láthatóan már nem bírtak megújulni, amihez mi is hozzájárultunk, mert nagyon agresszíven, „labdaéhesen” védekeztünk, amiből könnyű indításos kosarakat tudtunk szerezni.

A kötelező győzelemért játszottunk, örömömre szolgált, hogy mindenki szerepet vállalt a hozzáadott értékben.

Pajor Dávid vezetőedző

U16-os Leány Országos Selejtező 2. kör – 2. mérkőzés

Kiss Lenke KA/A – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia/A

105 – 87

(9-24, 19-12, 7-32, 16-21)

Glatz Bodza 30(-) Kovács Fanni 24(4/2) Gönczy Kitti 22(-) Szarvas Panni 14(2/2) Gajdos Enikő 5/3(-) Vigh Teodóra 4(-) Sárközi Flóra 2(-) Pankucsi Eszter 2(-) Magyar Bianka 2(-) Bertók Viola 0(-) Konda Brigitta 0 (-)

A szezon eddigi legfontosabb mérkőzése következett, hiszen mind a két csapat a Főtáblára való bejutásért játszott. Az öltözői beszélgetés során úgy éreztem, a lányok fejben rendben vannak, készen állnak a feladatra. Ugyan három perc kellett, hogy feloldódjunk, de aztán beindult a henger, és megállás nélkül szereztük a létszámfölényes kosarakat a jó védekezés után. A lányok hatalmas fordulatszámon pörögtek, így nem volt meglepő, hogy a holtpont ezúttal (is) a második negyedben ért el minket. A félidei pihenő megint nagyon jókor jött, de tudtuk, hogy a következő húsz perc még nehezebb lesz. A lányok elképesztő erőt merítve (a kispad folyamatos buzdítása mellett) abszolút megújultak, és még az első negyed teljesítményét is túlszárnyalva döntötték el a mérkőzést. Az utolsó negyedben már „csak” az eredmény megtartása és a 100 pont elérése volt a cél (Eszternek ezúton is köszönjük a tortát!).

Ezen a mérkőzésen a nagyszerű csapatmunka mellett több remek egyéni teljesítmény is született: Bodza (30 pont, 12 lepattanó, 7 kiharcolt falt) végre önmagához képest lépett nagyot előre, Fanni (24 pont, 11 lepattanó, 11 szerzett labda) tartani tudta az első selejtező utáni formáját, Kitti (22 pont, 10 lepattanó) pedig a palánkok alatt volt a védelem bástyája. Mindenképp megemlíteném még Dórit is, aki támadó lepattanóival, szerzett labdáival és határozott irányítói szerepkörével mindig a legjobbkor segítette át a csapatot a nehéz periódusokon.

A Főtábla tehát megvan, de ahogy mondani szokták, a neheze még csak most jön. Hajrá KöLöKöS!

Pajor Dávid vezetőedző

Leave a Reply